keskiviikkona, heinäkuuta 08, 2009

Ei mitään päällepantavaa

Hätäratkaisu. Helppoa ja yksinkertaista.

Minulla ei ole mitään päällepantavaa. Ei taaskaan.

Harmistuin jälleen, kun huomasin, ettei minulla ei ole vieläkään vaatekaappia, josta voisi temmata asuja joka lähtöön. Olisi kyllä, jos tykkäisin käydä vaateostoksilla tai jaksaisin ommella itselleni päällepantavaa säännöllisin väliajoin. En kuitenkaan erityisemmin piittaa, mitä puen päälleni vapaa-ajallani. Mielestäni farkut ja t-paita on hyvä arkiasu. Kesähelteellä farkut voi korvata hameella ja t-paita topilla, mutta sitten kun pitäisi laittautua hieman, olen pahemmassa kuin pulassa.

Kävin alennusmyynneissäkin enkä ihastunut kauppojen tarjontaan. Tämän jälkeen päätin, että ompelen itselleni mekon tai pari kesän tarpeisiin. Tarpeet olen tietänyt jo melko pitkään, mutta vasta eilen innostuin ihan tosissani tekemään jotakin suunnitelmien toteuttamiseksi. Olenkin selannut käsityölehtiä (lähinnä Burdan viimevuotisia ja tämän vuoden numeroita) ja valinnut mekon mallia ja kankaita, jotka kuitenkin olen hyljännyt samantien. Malli ja kankaat eivät vain sovi toisiinsa tai kangasta ei ole tarpeeksi. Valitsemiini malleihin pitäisi oikeastaan käydä ostamassa uudet kankaat, mutta sehän ei sovi minulle, sillä haluan päästä näistä entisistä eroon ennen kuin käyn ostamassa uusia.

Valintaa vaikeuttaa muutama muukin seikka. Toiveeni ovat keskenään varsin ristiriitaisia: haluaisin mekon, jossa olisi väljyyttä peittämään ylimäräiset, mutta mallin pitäisi korostaa naisellisia muotojani. Vähän sama, kuin haluaisin pitkähihaisen hihattoman puseron. Lisäksi mallin pitäisi olla helppo ommella, mutta silti siinä pitäisi olla näyttävyyttä.

Jotta yhtälö muuttuisi entistä mahdottomammaksi, vaatekappaleen pitäisi olla valmiina mielellään ennen ensi sunnuntaita. Leikkasin yhden kotelomekon kappaleet, mutta ompeluinto on tiessään. Jos en kuitenkaan laita mekkoon vuoria, ehdin ehkä saadakin sen valmiiksi. Onneksi kangas on melko tukeva ja nurjalta puolelta se on niin liukas, etteivät sukkahousut takerru kankaaseen.
Oikeastaan haluaisin tehdä pari toppia arkikäyttöön, mutta aika ei riitä, kun pitäisi saada mekko valmiiksi ennen ensi sunnuntaita.

Näihin tarvitaan jerseytä, jota minulla ei ole kuitenkaan tarpeeksi.

Myös tähän malliin tarvitaan paljon kangasta.
Mallissa olisi kuitenkin jotakin hauskaa (väljyyttä, muotoja ja helppotekoisuutta).


Tätä kangasta olisi aika paljon,
mutta se on liian ohutta ja väärän väristä
(oikeasti kangas on tummanpunaista).


Tässä olisi hauska jakku ja silkkiäkin riittäisi tarpeeksi, mutta mitä ihmettä pukisin sen pariksi?
Aivan liian pitkä malli minulle jopa iltakäyttöön. Helmaa pitäisi lyhentää reippaasti, alaosan kankaaksi voisi valita mustan ja yläosan voisi tehdä mustavalkoisesta kankaasta.
Mutta mitä tekisin lopulla mustavalkoisella kankaalla
sitten, kun pilkkoisin siitä palasen?
Ihan asiallisia ja toteuttamiskelpoisia malleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!