lauantaina, heinäkuuta 18, 2009

Ei mitään päällepantavaa 2


http://2.bp.blogspot.com/_plU6XV1FpG0/SlSomelO-LI/AAAAAAAAAbI/r6SjjakBLVA/s200/P7080019.JPG
Mekko tuli valmiiksi, vaikka valmistuminen jäi viime tippaan. Ompelin vielä sunnuntaiaamuna helmapäärmettä, kun välillä piti ompelemiselta, siivoukselta ja ruuanlaitolta nukkuakin. Mekosta tuli kohtuullisen hyvä, sillä kangas laskeutuu hyvin ja pidän sen joustavuudesta. Kankaassa on myös sopivasti jämäkkyyttä, joten minua ei haittaa yhtään, ettei mekossa ole vuoria hiostamassa kesähelteellä.

Jos nyt kuitenkin aloittaisin projektin uudelleen alusta, pienentäisin hieman kaula-aukkoa soveltumaan paremmin päivätilaisuuksiin kuten kirkollisiin juhliin. Nuorempi poikamme pääsi nimittäin ripille sunnuntaina. Kirkossa minulla oli luonnollisesti bleiseri, kuten kuuluukin. Lisäksi kiedoin huivin kaulaani peittämään tämänkertaista ylen anteliasta kaula-aukkoani.

Olen yläosastani eriparinen muuhun ruumiiseen verrattuna ja yleensä muistankin tehdä vaadittavat muutokset kaavaan. Tällä kertaa se pääsi kuitenkin unohtumaan, sillä en ole ommellut vähään aikaan mitään itselleni. Kaula-aukko on kuitenkin se, mitä on. Mietinkin, voisiko kaula-aukon reunaan sisäpuolelle ommella silikoninauhaa vähän samaan tapaan kuin stay up -sukkahousuissa, jotta kaulaaukon kangas istuisi tiukasti ihoa myöten.

Kuva valmiista mekosta on tulossa, kunhan saan kuva-asiani kuntoon. Koneen sisukset ovat valokuvia piukassa, ja siirrän niitä parhaillaan parempaan talteen saadakseni uusia kuvia tilalle mm. omasta kamerastani.

Vielä toinenkin huomio Burdan kaavoista:

http://2.bp.blogspot.com/_plU6XV1FpG0/SlSqKZFqYoI/AAAAAAAAAcA/mdcJ-jWTuys/s200/P7080001.JPG

Tämä kaava ei sovellu rintaville eikä kurvikkaille ihmisille. Tuli testattua mallia eilen illalla ohuen ohuesta puuvillakankaasta. Ensinnäkin kangas pussittaa erittäin rumasti rinnuksista kaarrokkeen alapuolelta. Toiseksi kaava kaartuu sisäänpäin helmaa kohti, mikä ei sovi lainkaan, mikäli on vähänkin lanteita, ja minullahan niitä nyt on jonkin verran. Onneksi kangas oli halpaa kilotavaraa, joten harmia aiheuttaa enintään hukkaan heitetty aika. Kuvaa epäonnisesta tekeleestä ei ole eikä tule ainakaan blogiini. Mietinkin, viitsinkö ollenkaan ommella tunikaa valmiiksi vai puranko sen alkutekijöihinsä esimerkiksi johonkin tilkkutyöprojektiini. Saisin samalla hyvän piilovetoketjun parempaan talteen.

1 kommentti:

  1. Harvoin kaks kolmannetta eikä kolmatta ilman paria. Oikein sähläkommentointi, mutta ehkä lopulta onnistun.
    Käytimme kuvakurssilla elokuussa photoshopia. Sen voi imuroida koneelleen kuukaudeksi koekäyttöön. Halpa versio (en muista nimeä tarkemmin, maksaa vähän yli 100 euroa)riitti hyvin noihin kurssilla tehtyihin töihin.

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan!