perjantaina, elokuuta 28, 2009

Siivousurakka ompeluhuoneessani

Viime kesänä pesin, silitin ja laskostelin kaikki tilkkukankaat sävyittäin avohyllyyn näppärästi käden ulottuville. Samalla lajittelin muitakin ompelutarvikkeita, mutta vaatekankaisiini en enää jaksanut käydä käsiksi. Nyt sitten innostuin lajittelemaan vaatekankaanikin käyttötarkoituksen mukaan. Samalla poimin kankaiden joukosta kaikki keskeneräiseksi jääneet vaatekappaleet, joita näyttääkin olevan korillinen. Väärän kokoisiksi käyneitä kaavoja oli kaksi roskapussillista.

Pitää miettiä, mitä teen keskeneräisille vaatteille. Jotkut ovat melkein valmiita, mutta vaatekokoni on muuttunut vuosien myötä. Samoin moni vaatekappale on tällä hetkellä auttamattomasti vanhanaikainen. Eräskin silkkivaatekokonaisuus (suora hame, liivi, kotelomekko ja jakku) on 90-luvun puolivälissä aloitettu. Sääli hyvää kangasta. Osan vaatteista voin varmaankin tehdä valmiiksi ja antaa suvun naisille ja osan varmaan pystyn muokkaamaan itselleni paremmin sopivaksi. Osan vaatteista puran alkutekijöihinsä ja hyödynnän kappaleita jossakin uudessa ompeluprojektissa. Tässä kohdassa voin huokaista tyytyväisenä, että mustaa on onneksi helppo yhdistellä mustaan.

Lajittelin myös osan langoistani, joita ei (onneksi!) ole ehtinyt kertymään ihan mahdottomia määriä. Osa langoista on sukkalankoja, joten niiden kohtalo on selvä. Pitää pistää puikot heilumaan. Olisi mukava tehdä pitkästä aikaa villasukat itselleni. Neuleblogeja selatessani onkin alkanut jo hieman nolottaa, kun käytän ostosukkia, vaikka osaisin kutoa itsekin. Osa langoista on puuvillaisia. Valkoisista käsityölangoista voisi keksiä jotakin hassunhauskaa. Osasta voisi virkata isoäidinneliöitä. Nehän näyttävät olevan melkoinen villitys tällä hetkellä. Sitten on joitakin sekalaisia keriä, joiden kohtaloa en ole ehtinyt miettimään. Osa langoista on edelleenkin teillä tietämättömillä muuton jäljiltä. Muutimme tänne aikanaan niin rivakkaa tahtia, että jotkut laatikot joutuivat ihan outoihin paikkoihin. Paras siis pitää silmät auki, kun seuraavan kerran käyn varastolla.

Kutominen saa kuitenkin jäädä, sillä tarkoitukseni on ruveta ompelemaan heti, kun saan ompeluhuoneen järjestykseen. Olisi yksi keskeneräinen puuvillamekko, jonka ompelemisen aloitin pari viikkoa sitten, mutta sitten tuli muita kiireitä. Sen haluaisin käyttööni mahdollisimman pian. Ompelusuunnitelmissani on myös parin kynäkoteloa sekä säilytyssalkku tilkkutyöalustalleni ja muille tykötarvikkeille. Ompelutarvikkeet ovat jo kasassa, enää tarvittaisiin vetoketjuja.


Tästä päästäänkin asiasta kolmanteen ja neljänteen.

Kesällä ompelemistani mekoista otetut kuvat eivät onnistuneetkaan. Niinpä minun pitäisi kuvata ne uudelleen. Niinpä jossakin vaiheessa on luvassa lisää hengarissa roikkuvia mekkoja, sillä vaatteiden kuvaaminen ei vain näytä onnistuvan, jos itse olen mekon sisässä. Käsivarteni ovat liian lyhyet tai jotain sinne päin.

... Ja jossakin vaiheessa pitäisi käydä blogitunnisteet läpi ja yhtenäistää kirjoitusten luokittelua.

4 kommenttia:

 1. Uusi Kangastuksia-blogini on täällä:

  http://kangastuksia3.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Hyvää Ystävänpäisää! Blogisi on niin mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 3. Hyvää Ystävänpäisää!
  Blogisi on niin mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Ulla. Blogissani on vain ollut kovin hiljaista viime aikoina, kun en ole ehtinyt ompelemaan aikomuksistani huolimatta.

  VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan!