Amerikkalaisia uusia villityksiä tekstiilitaiteilijoiden keskuudessa:
Tässä blogissa törmäsin aivan uskomattomaan tapaan kohdella kankaita, nimittäin ruostuttamiseen. Linkin takaa löytyy amerikkalaisen bloggaajan kokemuksia ruostuttamisesta mutta myös ohjeet, kuinka kangasta käsitellään. Suhtaudun ristiriitaisesti ajatukseen, että yrittäisin ruostuttaa kangasta tahallani. Muistan nimittäin erinomaisesti ne kerrat, kun huomasin saaneeni ruostetahran johonkin kauniiseen vaatteeseen enkä saanut poistettua tahraa millään ilveellä.
Nyt sitten pitäisi ruostuttaa tahallaan taiteellisuuden nimissä. Johan tässä kääntyisivät kaikki mummutkin haudoissaan, jos tällaisesta uutuudesta tietäisivät.
Lisäys: Valitettavasti suora linkittäminen ei onnistu näissä blogeissa. Ruostuttamisesta kerrotaan elokuun 22. - 28. päivien postauksissa ja linkki ruostuttamisohjeisiin löytyy 22. päivän postauksesta.
Toinen lisäys: Salapoliisityö jatkuu. Tarkoittamani ruostuttamisohjeet löytyvät täältä.
Toinen lisäys: Salapoliisityö jatkuu. Tarkoittamani ruostuttamisohjeet löytyvät täältä.
Toinen, vähän mukavampi juttu on ihan oikeat orgaaniset kangasvärit, joilla saa ihastuttavaa jälkeä.
Tässä blogissa huomasin ihastuttavia leimasimilla painettuja kankaita. Kangasvärien merkki on Trapsuutjies. Kangasvärit ovat orgaanisia ja kestävät kuulemma pesua ja kulutusta erinomaisesti. Niinpä painetut kankaat soveltuvat kovaankin kulutukseen. Kangasvärit sopivat kaikenlaiseen kankaanpainantaan.
Lisää tietoa kangasväreistä ja minulle uusista kankaanpainantatekniikoista. (Korjasin linkin!)
Vapaasti ladattava ohjesivusto PDF-muodossa.
Bloggaajan kokemuksia kangasväreistä. (Korjasin linkin!)
Itse asiassa hän omistaa Trapsuutjies-yhtiön. Kieltämättä painojälki on komeaa ja värimaailma rikas. - Entä miten ohjeissa kuvatut tekniikat soveltuvat omiin kangasväreihini? Se jää nähtäväksi. Varmaan kokeilen jossakin vaiheessa.
On Suomessakin tuo ruostuttamista käytetty - kaveri on tehnyt kankaita (ja gradun) sillä systeemillä. Tässä linkissä http://www.demokellari.com/tulonen/ toisessa kankaassa (kehäkukka) on käytetty rautanauloja.
VastaaPoistaKiitos vinkistä ja linkistä, Villasukka. Kehäkukka oli kaunis. Aika hauska aihe muuten graduksi. :) Olisi kiva vilkaista sitä joskus, jos sattuisin saamaan sen ulottuvilleni.
VastaaPoistaKaikenlaiset ideat näyttävät olevan kansainvälistä tavaraa. Niitä keksitään joskus samaankin aikaan eri paikoissa ja niitä kierrätetään niin kuin muutakin muotia. Löytämäni amerikkalainen bloggaaja kertoi, että Amerikassa ruostuttaminen on nyt muotia. Hänen blogissaan oli uusi linkki ruostuttamisohjeisiin. Nämä ohjeet oli päivitetty kuitenkin muistaakseni jo vuonna 2001.
Huomasin ikäväkseni, että antamani blogilinkit eivät johdatakaan suoraan tarkoittamiini postauksiin. Ruostuttamisesta kerrotaan elokuun 22. - 28. päiviem postauksissa. Linkki ohjeisiin löytyy 22. päivän postauksesta. Myöskään tähän en saanut suoraa linkkiä millään konstilla.
VastaaPoistaKaikki klikkaamani postaukset ja niissä olleet linkit näyttivät tältä:
http://www.ringsurf.com/ring_browser.php?id=1628212
Kuulin ruostevärjäyksestä 8 vuotta sitten, kun Australiassa käynyt tuttava oli ollut jossakin työnäytöksessä, jossa sitä tehtiin. Häntä ei asia kiinnostanut ja eikä työtapaa tullut painettua mieleen. Mistään ei tuntunut löytyvän ohjetta. Lopulta löysin ja kokeilin ja uusia värjäyksiä on tulossa, kun olen keräillyt vähän ruosteista rautaa.
VastaaPoistaYhdessä autokaorjaamossa piipahdin romun toivossa, mutt akaikki oli liian suurta tai liian öljyssä.
Suomeksi värjäysohje blogissani http://marjaleena.vuodatus.net/blog/977051#commentform